– MATKURS –

Vi holder workhops i thaimat – hjemme hos deg eller i annet egnet lokale. Samle en gruppe venner eller kolleger og bruk oss til å lage et underholdende og lærerikt arrangement!

Mange har vært i Thailand og blitt glad i de spennende smakene, og har lyst til å lage noe av det hjemme. Det er ikke så vanskelig, men det er viktig å finne de riktige råvarene og behandle dem med god teknikk slik at maten smaker slik den skal.

På våre kurs får du både handleliste og erfaring, slik at du enkelt kan gjenskape din favorittmat igjen og igjen. Ta kontakt nå, så finner vi en dato som passer for din vennegjeng!

KURSINNHOLD

  1. Introduksjon – et miniforedrag om thailandsk matkultur, typiske råvarer, regionale spesialiteter m.m.
  2. Meny – vi presenterer dagens retter og hva vi ønsker å lykkes med for hver av dem.
  3. Råvarer – vi går gjennom handlelisten og presenterer alt vi skal bruke til å lage dagens mat.
  4. Forberedelser (mise en place) – alle er med på å rense, kutte opp og blande råvarene.
  5. Varmebehandling – vi deler inn i tre grupper som får ansvar for hver sin rett.
  6. Smaking – alle får være med å smake på rettene og komme med forslag til justeringer.
  7. Til bords! – vi spiser sammen, prater om maten vi har laget og thaimat generelt.

MENY

På kurset lager vi en treretters meny som representerer de vanligste og beste rettene fra Thailand. Du kan velge en rett fra hver gruppe:

 

  1. Forrett
    • Popia Gai – frityrstekt vårruller av filodeig med kylling, gulrot, sommerkål og glassnudler
    • Tung Tong Goong – fritystekte «moneybags» av filodeig med reker, løk og hvitløk
  2. Suppe
    • Tom Yam Goong – klar suppe med reker, sopp, sitrongress, lime, thailøk, vårløk, galanga, tomat, limeblader, koriander, bladpersille og thaichili
    • Tom Ka Gai – suppe med kokosmelk, kylling, sitrongress, thailøk, galanga, lime, tomat, koriander, bladpersille og thaichili
  3. Curry
    • Geng Deng Gai – rød curry med kokosmelk, kylling, bambusskudd, thaiaubergine, erteaubergine, rød currypasta, søt basilikum og thaichili
    • Gend Kiao Wan – grønn curry med kokosmelk, kylling, bambusskudd, thaiaubergine, erteaubergine, grønn currypasta, søt basilikum og thaichili

TID / STED

Kursene holdes i Oslo og Stavanger/Sandnes. Andre områder kan dekkes etter nærmere avtale.

Vanligvis holder vi kursene hjemme hos en av deltakerne. Vi trenger da plass til alle rundt et bord i eller rett ved kjøkkenet.

I Sandnes kan vi holde kurs for større grupper i vår restaurant.

Kurset tar 4 timer.

PRIS

Kurset koster kr. 1.290,- per person inkludert alle råvarer. 6-12 deltakere per kurs. Større grupper kan avtales nærmere.

Drikke kjøpes inn og betales av kursdeltakerne selv. Vi kan anbefale passende drikke om ønskelig.

UTSTYR

Vi har med forkle, kniv og skjærefjøl for utlån til alle deltakerne.

Utstyr som må finnes på stedet:

  • 3 store kjeler med lokk
  • 1 stor stekepanne
  • Røreredskaper
  • Serveringsfat
  • Dekketøy til alle deltakerne

Ta kontakt hvis du mangler noe eller er i tvil.